Wie ben ik

Mijn naam is Anne van de Heisteeg.

Ik heb meer dan tien jaar met jonge kinderen in het basisonderwijs gewerkt, op een Montessorischool. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat elk kind zich wil ontwikkelen als het daar de kans toe krijgt. Dat elk kind zijn eigen weg gaat om te kunnen worden wie hij of zij is.

Daarbij lag de nadruk natuurlijk op het leren. Ik vind de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Vanuit mijn werk als leerkracht kon ik daar minder aan bijdragen dan ik zou willen. Daarom heb ik de HBO-opleiding tot speltherapeut gevolgd in Utrecht. Ik werk sinds een aantal jaar fulltime als speltherapeut op verschillende plekken, waarvan een dag in mijn eigen praktijk.

Kinderen krijgen in de spelkamer de kans om zich te uiten, en te ontdekken wat ze voelen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien voelen. Als zij dat ervaren kunnen zij zich ontwikkelen en hun zelfvertrouwen vergroten. Zij leren zichzelf steeds beter kennen en dat maakt dat ze sterker worden. Ze mogen worden wie ze zijn!

Ik sluit gemakkelijk aan bij kinderen en ze voelen zich snel op hun gemak. Hierdoor laten ze in hun spel zien welke problemen of zorgen ze hebben. Als speltherapeut kan ik daar op ingaan en het hier met ouder(s) over hebben, om het kind en de ouder(s) verder te helpen. Ik vind het prachtig werk en ben blij dat ik dit mag doen.

Aangesloten bij

  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
    RBCZ: 210568R
    rbcz.nu
  • Kamer van Koophandel
    Nummer: 84253169
  • AGB-code: 90109750