Speltherapie

Elk kind heeft het wel eens moeilijk. Soms loopt een kind vast in zijn of haar ontwikkeling. Dan kan speltherapie helpen. Speltherapie helpt een kind om zichzelf beter te leren kennen. Daardoor kan het zelfvertrouwen toenemen. Als de zelfkennis groter wordt, kan het kind zich meer ontspannen en opener worden naar de buitenwereld. Angsten kunnen afnemen en contact met anderen kan gemakkelijker worden. Ook kan speltherapie kinderen helpen moeilijke gebeurtenissen te verwerken.

Spelen is de taal van het kind. Het is mooi om te merken dat kinderen in de spelkamer de kans krijgen om zich te uiten, te ontdekken hoe ze zich voelen en ermee oefenen daarmee om te gaan. Alles vanuit de behoefte van het kind, want dat weet van binnen precies wat het nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Daarbij kan het als ouder lastig zijn om te zien waar een kind behoefte aan heeft of waar het mee zit. Vanuit observaties in de spelkamer kan dat wat duidelijker worden. Elke zes weken spreken ouder(s) en therapeut elkaar om te bespreken hoe het gaat.